Pre nego što budeš razgovarao/la sa roditeljima o uzimanju kućnog ljubimca, pročitaj sledeće

22 Feb 2021

Pre nego što budeš razgovarao/la sa roditeljima o uzimanju kućnog ljubimca,

pročitaj sledeće

Imati kućnog ljubimca je vrlo lepo i korisno, ali u isto vreme nosi sa sobom mnogo odgovornosti i brige. Odluka o uzimanju ljubimca treba da bude dogovor cele porodice. Vrlo je važno razmotriti želje i mogućnosti svih ukućana. Kućni ljubimac postaje novi član porodice, koji zaslužuje vašu brigu, pažnju i zahteva preuzimanje novih obaveza.

Pretpostavljamo da je prvo što ti padne na pamet kada pomisliš na kućnog ljubimca, razdragana igra  i maženje.  Ali to je samo jedan deo života sa ljubimcem. Pored lepih, opuštajućih trenutaka i igre sa vašem ljubimcem, postoje i svakodnevne, manje zanimljive obaveze sa kojim treba da budeš upoznat/a. Takođe, ljubimci iziskuju dodatne finansijske troškove.

Kućni ljubimac od nas očekuje:

Kroz ove zajedničke aktivnosti: 

Razmisli o ovome što si sada pročitao/la. Istraži sa ukućanima dodatno potrebe i specifičnosti životinje koju želiš, pre nego što donoseš odluku. Popričaj sa drugarima koji imaju ljubimca, neka sa tobom podele svoja iskustva i utiske. Važno je da budeš realan/na u svojim očekivanjima, vremenu koje si spreman/na da izdvojiš i da ozbiljno shvatiš preuzimanje nove odgovornosti. ☺

Podeli:

Izađi